На Общото събрание на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/- Несебър от името на Алексей Левин *, Христо Николов – генерал-майор от Международната академия за история и култура на Руското казачество, връчи на Максим Момчилов почетен знак и грамота на руската обществена организация „Герои, Кавалери на Държавни награди и Лауреати на държавни премии“.

Сн. 4-1 и 4-2
Награждаването на Максим Момчилов-о.з.майор от БА е Почетна грамота за активно участие към съдбата на Родината,особени заслуги в труда,патриотизма и ратния труд в славата на Русия. Техния принос е за систематично и последователно отразяване на дейността на СОСЗР в община Несебър във вестник „Слънчев бряг прес“.

Сн.4 мм
Приносът му и като Кавалер е и на юбилейните медали: 30 години от Победата над фашистка Германия, 40 години от Победата над хитлерофашизма,1300 години България, 40 години социалистическа България и Почетен знак за отличие „Трудовая доблесть.России” от Общоруската обществена организация на Героите, Кавалерите на Държавни награди и Лауреатите на държавни премии.
Авторът има публикации в над 30 вестника, в 8 списания, 10 сайта.Бил е сътрудник на 12 радиа и пет телевизионни канала, написал е четири книги.

________________
* Алексей Гаврилович Левин (р. 1936) – съветски и руски строителен инженер, герой на социалистическия труд (1990). Многократно е избиран за депутат на Московския градски съвет.С указ на президента на СССР от 05.10. 1990 г. за изключителни производствени постижения и иновационни дейности“ Алексей Левин е удостоен с високото звание Герой на социалистическия труд с наградата на орден „Ленин“ и медал „Сърп и чук“ .
В момента той живее в Москва, участва активно в социални дейности.Почетен строител на РСФСР, Почетен строител на Бурятската автономна съветска социалистическа република, Почетен строител на Русия, Почетен строител на транспорта, Почетен строител на Москва, Почетен железничар, лауреат на наградата на Министерския съвет на СССР. Награден е и със съветския орден на Октомврийската революция, два ордена на Червеното знаме на труда, орден „Почетен знак“, руски орден за приятелство, редица съветски и руски медали, чуждестранни награди, три златни медала на изложбата на икономическите постижения на СССР .В Медин, на 9 май 2015 г., на Алеята на героите е инсталиран бюст на Левин.

МАКСИМ МОМЧИЛОВ

Автор на ЛюбословиеБГ, кореспондент. Той е гл.редактор на вестник „Слънчев бряг прес”. Завършва Философския факултет на Софийския университет “Св.Климент Охридски”.По време на следването си 1975-1979 се е дипломирал и във факултета за подготовка на лектори в същия университет със специалност ”Философия и социология”.През 1990-1991 специализира “Периодичен печат” във Факултета по журналистика и масови комуникации. още …