Сега четете
Петър Чобанов: ГЕРБ остави неадекватен бюджет, се нуждае от актуализация

Петър Чобанов: ГЕРБ остави неадекватен бюджет, се нуждае от актуализация

„ГЕРБ остави неадекватен бюджет и ще се нуждае от актуализация. Това го казах още миналата година“, заяви кандидатът за депутат от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов в „Тази сутрин“ no bTV.

„За съжаление, икономическата нестабилност започна далеч преди изборите заради мерки, които не достигнаха до засегнатите от кризата. Основните разходи са през декември 2020 г., парите не са достигнали на време до хората. Дали ще има и политическа криза и дали ще задълбочи икономическата предстои да видим, но вероятно и тя ще има негативен ефект“, смята Чобанов.

Според него дали ще се стигне до нови избори, ще решат партиите в парламента, които „трябва да имат отговорно поведение и да продължат напред“.

Сред икономическите мерки, които трябва да се приемат в актуализацията на бюджета, според Чобанов са подобряване на ефективността на държавните разходи чрез заимстване на елементи от споделената икономика, създаване на Агенция за разходите и Агенция за държавната собственост, така ще се обединят разходи, които са общи за всички институции. „Важно е да се приеме и Законът за личния фалит, а общините да имат повече лостове за стимулиране на бизнеса“, отбеляза бившият финансов министър.

Вижте и

„За разлика от ГЕРБ и БСП, при ДПС резултатите от настоящите избори показват 20 000 гласа повече в сравнение с предишния вот. Това се дължи на кампанията, която проведохме, която беше ясно ориентирана да разкрие фактите за икономическото състояние на България, за увеличения нетен дълг, за загубените 360 000 заети, за разпада на държавността“, заяви Чобанов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре