Сега четете
ЦИК ще обяви разпределението на депутатските мандати

ЦИК ще обяви разпределението на депутатските мандати

Централната избирателна комисия днес ще обяви разпределението на 240-те депутатски мандата между 6-те политически формации, които сформират състава на следващото Народно събрание, съобщи БНР.

Освен на национално ниво ще бъде направено разпределение и по всички 31 многомандатни избирателни райони.

ЦИК ще се произнесе и за преференциите, така ще стане ясно в кои от листите и районите има размествания заради дадени предпочитания от избирателите.

Преди тези две решения в комисията трябва да приключи повторното въвеждане на протоколите от секционните комисии и отстраняването на грешките в тях.

Вчера, като предварителна информация, стана ясно, че кандидатът от гражданската квота, последен в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Благоевград, Стефан Апостолов от Симитли, измества транспортния министър Росен Желязков от първото му място.

Вижте и

В Пловдив преференциите не успяха да разместят кандидат-депутатските листи, но се очаква водачите на листи Бойко Борисов, Тошко Йорданов, Корнелия Нинова, Христо Иванов и Николай Хаджигенов да решат дали ще представляват Пловдив в 45-я парламент или другия избирателен район, в който се явиха.

В Габрово избирателите посочиха за свои представители двама от ГЕРБ-СДС и по един от „Има такъв народ“ и БСП.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре