Сега четете
Хорър-фентъзито „Бродникът“ излиза на екран тази година

Хорър-фентъзито „Бродникът“ излиза на екран тази година

Първото чудовище в българското кино ще дебютира на екран тази есен с премиерата на пълнометражния игрален хорър-фентъзи филм „Бродникът“, съобщава ВИП Комюникейшън.

Голям продуцентски екип застава зад амбициозния проект – BLUE ROCK FILMS (Василена Спасова), NEW ACTORS STUDIO (Злати Керемедчиева и Ник Станчев) в съдружие с JAVADA FILM (Джавад Данешвар) и HEMUS (Тодор Парпулов).

Режисьор и сценарист е Ник Станчев, а главен оператор – Алекс Василев. В ролите ще видим Никола Първанов, Злати Керемедчиева, Тодор Парпулов, Стоян Любенов, Джими Собара, Лия Илкова, Миро Мехов Костадин Султов, Атанас Велев и Раян Петроу

Пълнометражният игрален филм (95 мин) е заснет през февруари 2020 г., като 1/2 от снимачния процес е в снежни условия и минусови температури. Снимачни локации на хоръра са били село Гайтанево и Витоша.

Станчев разкрива, че разработва сценария още от 2016 г.

„За реализиране на проекта са използвани много практични и визуални ефекти. Костюм, изграден по каскадьор за чудовището, в съчетание с 3D анимация. Може да се каже, че това е първото ужас–създание (хорър-чудовище) в българското кино. Използвани са сняг-машини, реални оръжия, костюми, направени специално за филма, както и изграждане на декори“, разказва режисьорът на филма.

Интересното е, че екипировката на специалния отряд включва и маски на лицата, които седмица след края на снимките стават задължителни в почти целия свят заради започналата Ковид-криза.

Филмът има вече няколко предложения за западна дистрибуция, както и пробив в НЕТФЛИКС и в други платформи. Ще бъде в две версии – озвучен на български и на английски.

Вижте и

Сюжетът на филма:

Отрядът „Агенция за защита от паранормалното“ (АЗП) е нает да разузнае какво се случва в малък извънградски район. Когато пристига на място, той открива, че селото е потънало в сняг.

Въздухът е застинал, а улиците са пусти. Внезапно се появява странно създание и напада отряда. Единственият, който оцелява след сблъсъка, е войникът Остин. Когато се връща обратно да завърши мисията си, той среща мистериозната Таня. Те разбират, че единственият начин да оцелеят, е с общи сили да се опитат да убият Бродника.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре