Сега четете
В нормална демокрация няма значение кой е министър-председател. Бих се жертвал и аз

В нормална демокрация няма значение кой е министър-председател. Бих се жертвал и аз

Кадър: БНТ

Преговорите за създаване на правителство могат да започнат ведната, това каза съпредседателят на коалиция „Изправи се, мутри вън“ адвокат Николай Хаджигенов в сутрешния блок на БНТ. Той добави, че вероятно още днес ще има среща с „Има такава държава“, както с нейни представители, така и с лидера ѝ Слави Трефонов.

Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята и без тях не можем да го направим, категоричен бе Хаджигнов и допълни, че това не означава, че коалицията „Изправи се! Mутри вън!“ ще се оженят за социалистите или ще направят някаква коалиция.

Това правителство може да има много кратък живот, но за този кратък живот трябва да променим Изборния кодекс, за да можем да променим начина на провеждане на изборите,каза Хаджигенов.

Вижте и

Според него е възможно да има избори 2 в 1 наесен – предсрочни парламентарни избори и президентски избори. Това върху, което коалицията мисли е как да има правителство. В една нормална работеща демокрация няма значение кой ще бъде министър-председател, посочи Хаджигенов. От коалиция „Изправи се! Mутри вън!“ са готови на всички да приключат ГЕРБ и да започна да градят. Ако трябва да подкрепят правителство, за да променят нещата, биха го направили.

Николай Хаджигенов би станал министър, ако трябва „да пожертва себе си“. Той коментира, че вероятно ще се намери и някой по-подходящ от него за друг важен държавен пост – председател на Народното събрание.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре