Сега четете
„Вехтошарница Шедьовъръ“ – музей на вехториите

„Вехтошарница Шедьовъръ“ – музей на вехториите

Уникалният музей събира над 20 000 парчета история. „Граждани, изхвърляйте боклука на края на селото!“, „Един допуснат брак е срам за всеки колектив“. Това са само част от социалистическите табели, които са истинска забележителност в град Кочериново, недалеч от Благоевград. Там музей събира куп вехтории от миналото. Сред тях има много видове телевизори и радиа, както и скринове и сандъци, които крият родопски одеяла, китеници и черги от цялата страна.

Музей „Вехтошарница Шедьовъръ“ се намира на пътя за Рилския манастир. Вход няма, но при желание всеки може да остави, колкото прецени. Лесно ще го познаете по старите автомобили на покрива. За 20 години 58-годишният Валентин Балабанов, познат още като Били, е събрал толкова, колкото музеите нямат във фондовете си, разказва репортерът на Любословие.БГ Андрей Велчев.
Били събира реликви от няколко поколения и вече притежава над 20 000 парчета история. Сред тях има и редки автомобили като Бианчели, Понтиак и БМВ от 30-те години. Сред тях е и Фиат „850 Спорт”, за който казват, че е бил първият автомобил на Людмила Живкова. Легендите разказват за още един ценен експонат. Сред реликвите е и Вартбург 1000, на който се е возила примата на българската естрада Лили Иванова.

Вижте на всяка цена това чудо, което ще ви телепортира назад във времето!

+62

"Вехтошарница Шедьовъръ" – музей на вехториите

Любословие.БГ пътува до Кочериново.

Вижте и

Уникалният музей събира над 20 000…

Публикувахте от Любословие.БГ в Неделя, 4 април 2021 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре