Сега четете
БСП: Публикуваните данни са фалшиви, не им вярвайте. Излезте и гласувайте

БСП: Публикуваните данни са фалшиви, не им вярвайте. Излезте и гласувайте

Пускаме жалба до ЦИК срещу незаконното публикуване от агенции на временни резултати.  24 часа, Епицентър, ПИК, Блиц, Клуб Z, Дир.бг, Марица, Гласове, Дневник – си позволяват да нарушават законодателството в България в изборния ден, като публикуват екзитполове, социологически проучвания или някакви резултати, които не отговарят на истината”. За това сигнализира председателят на предизборния щаб на „БСП за България” Георги Свиленски по време на пресконференция в централата на партията. От левицата настояват ЦИК да разпореди да бъде преустановено публикуването на неверни данни и да бъдат премахнати от страниците на тези агенции. „Тези данни манипулират общественото мнение и не отговарят на истината. Кой плаща глобите на тези агенции?”, попита той.

По думите му друго нарушение, което се установява е, че анкетните карти на някои от агенциите се раздават вътре в секциите от членове на СИК. Това се случва в София и представлява пряко нарушение на Изборния кодекс.

Свиленски алармира и за друго нарушение, а именно – масовото купуване на гласове – в Благоевград, Сливен, Кърджали, Смолян, Ловеч, Враца, Силистра и други градове. Той акцентира, че става дума за сигнали във всички районни полицейски управления, прокуратура, органите, които трябва да се занимават и даде пример с 18-та и 19-та секция в Гоце Делчев – снимков материал на човек с лични карти, който седи пред секцията и допуска хората по ред как да гласуват. След подаване на сигнал, обясни Свиленски, шефът на Районното полицейско управление казва, че не може да се направи нищо и препраща хората да се обадят на 112.

Вижте и

„Така не може да се провеждат избори в България. Купените гласове няма да ви изкарат на власт. Призовавам гражданите – излезте и гласувайте в останалите часове. Само масовото гласуване ще неутрализира купения вот. Призовавам медиите – бъдете бдителни и гледайте къде в България се пазаруват гласове и къде се гласува под строй. Нямаме нужда от такова управление, докарано с купени гласове и манипулирани резултати”, заключи Свиленски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре