Сега четете
Невероятният живот на „Ченгето от Бевърли Хилс“

Невероятният живот на „Ченгето от Бевърли Хилс“

На 3 април рожден ден празнува известният комедиен актьор Еди Мърфи. Роден е през 1961 година в Ню Йорк. Той е най-малкият син на Лилиан Мърфи и полицая Чарлс Едуард Мърфи. Бащата на Еди умира още докато е малко дете, а малко по-късно сериозно се разболява и майка му. Поради тази причина бъдещият актьор и неговият по-голям брат живеят една година в приемно семейство.

На 15 години започва да показва своя талант в барове в Ню Йорк, където представя собствена комедийна програма. Комедийният талант на актьора е наследство от баща му, който е бил полицай, но се е изявявал и като актьор на аматьорски начала.

В началото на 80-те на Еди е предложен договор за шоуто „Saturday Night Live“.

През 1982 г. Еди Мърфи прави филмовия си дебют в „48 Hrs.“, партнира си с Ник Нолти. През 1983 г. Мърфи и Дан Акройд играят в „Смяна на местата“. Година по-късно излиза хитът „Ченгето от Бевърли Хилс“ на Мартийн Брест. Но филмът, който прави от Мърфи звезда, а заглавието и до днес остава една от предпочитаните екшън комедии.

През 1996 г. Еди Мърфи се въплъщава в 7 различни персонажа в “Смахнатият професор”. Заслужено филмът печели награда “Оскар” за грим.

В своята кариера комикът има участие в десетки филми. Друга негова емблематична роля е в “Доктор Дулитъл”, “Смахнатият професор 2”, озвучаване на Магарето в “Шрек” (2001) и “Доктор Дулитъл 2” (2001), “Showtime” с Робърт де Ниро.

Вижте и

Актьорът беше въведен в Залата на славата на наградите „Имидж“ на Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP) на церемония, почела цветнокожи спортисти и известни личности. С въвеждането в Залата на славата на наградите се отличават хора, смятани за пионери в своята област и които влияят на поколения в професията си.

Наследниците му са от 5 различни жени. Най-малкото му дете е от настоящата му годеница Пейдж Бътчър – австралийска актриса, която му роди син Макс през ноември 2018-а. Двамата имат и 4-годишна дъщеря Изи.

Останалите му деца са: 30-годишния Ерик от Паулет МакНийли; 5 деца от Николет Мърфи – Брия (30), Майлс (27), Шейн (25), Зола (19) и Бела (17); 29-годишен син Крисчън от Тамара Худ и 12-годишната Ейнджъл от аферата му със спайската Мел Би.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре