Сега четете
За ваксините, зелените коридори и „СИСТЕМАТА“ за запазване на час

За ваксините, зелените коридори и „СИСТЕМАТА“ за запазване на час

Уважаеми читатели,

Публикуваме без редакторска намеса изключително серизно писмо-сигнал…което ще ни накара да се замислим- то е изпратено до меъл адреса на редакцията ни.

Майка ми имаше записан час през СИСТЕМАТА за ваксиниране, който поради спирането на ваксинациите за известен период от време (сагата с Астра-Зенека и решението приоритетно да се ваксинират членовете на ЦИК, РИК и т.н.) беше автоматично преместен за 1.04.2021.

Като човек не вярващ на организацията, която г-н Министъра отрече да е хаос, реших да прозвъня лечебното заведение, към което се бяхме насочили за потвърждение, че ще имат осигурена РНК ваксина, каквато бяхме заявили през портала.

Е, сагата започна, пригответе пуканките….

Звънях 40 пъти сигурно на телефоните на болницата преди някой да вдигне – елитна, частна столична болница на Г.М.Димитров, и филиала и в Люлин. След като накрая някой вдигна, разбрах, че те не ваксинират с РНК простосмъртни. Зададох въпроса „Нали Министъра вчера пак се хвали, че са дошли 50000 дози Модерна, и 30000 Файзер, няма ли да има…“ – отговора беше съвет да не им губя времето – това е.

Реших да попитам в РЗИ на какъв принцип се разпределят РНК ваксините, и о, чудо – никой не знае! Това го знаели 1-2 човека в държавата!?!?!? От телефоните на сайта на РЗИ ме препратиха да звъня на вътрешни телефони 455 или 456 – те отговаряли за ваксините, от там възрастен мъж ми каза (очаквано за мен), че от тях не зависи, те нищо не знаят, не разбират и т.н. Прехвърляха ме на вътр. 498, 484, 453 – и о чудо, или никой не вдига, или никой нищо не знае. Посъветваха ме да звъня в МИНИСТЕРСТВОТО!

Звъннах на централата от сайта 02/9301171 (втория посочен телефон на сайта никой не го вдига). Груб чичко ме наруга, и тържествено ми тресна телефона, след като казах по какъв въпрос звъня, и кой търся?!?! Е продължих…

Звъннах на ГОРЕЩИЯ ТЕЛЕФОН на МЗ – 02/8078757. Освен че дамата беше любезна, съчувства ми, извини ми се, каза че съм прав да съм бесен, обясни ми индиректно, че все пак сме в България и това едва ли не е нормално. Дамата ме поръветва да търся статии в гугъл кога и къде ще има РНК ваксини 😊 😊 😊. Не знам какъв е смисъла от горещия телефон – никаква полза и стойност! Т.е. ако трябва да съм прав, дамата ми даде поредния телефон, на г-жа Филипова от министерството – 02/9301211.

Вижте и

Там попаднах на първия по веригата любезен професионалист, обясни ми че ваксините след като се разпределят към РЗИ от БулБио, те ги разпределят по ваксинационните кабинети – и О, Чудо, пак трябва да звъня в РЗИ, защото информацията била при тях… Главата ме заболя, като се сетя за некомпетентността там, на всички с които говорих по темата (Забележка, хората може да са си специалисти по друго, но абсолютно некомпетентни за конкретен отговор). Настоях с разярен тон дамата да ми даде телефон на секретарките на ШЕФА на РЗИ – г-н Пенчев. 02/8130501 и 02/8312131. Разбира се на единия никой не вдига, на другия след 2-3 опита да се свържа любезна дама отговори. От нея разбрах, че единствения уж служител, която знае какъв е процеса е д-р Чорбева (дано правилно съм запомнил името), опитаха се да ме пренасочат към нея, явно тя отказа и ме свързаха с г-жа Пачаръзова.

Тази дама любезно ми обясни какъв е процеса, т.е. че никой не го знае реално от експертите, всичко се решавало ден за ден, и че трябвало търпение. Запитах, какво се случва с новите РНК ваксини, които са дошли – тук е ключа на проблема. ТЕ СА ЗА БОГОПОМАЗАНИТЕ. С тях ваксинират по списък Министерства, агенции, Мобилен оператор, Държавната фирма ИО и тем подобни! Т.е. те са единствените, които имат право на избор, за Останалите – поздрави от Ева Майдел и майка й г-жа Паунова – шефа на Астра-Зенека България и т.н.

За останалите избор няма, т.е. когато всички чиновници свършат (ако свършат, защото те са много, и все повече се роят), и случайно остане ще има и за робите.

               Та, продължавам да търся отговори:

  1. Кой знае и е официално отговорен за разпределянето на ваксините? Защо нито един от обслужващите горецитираните телефони НЕ знае, какво да каже/посъветва хората?
  2. Кои са идиотите, измислили процесите в аматьорската система за записване за ваксинация. Пропуснах да кажа, че всички от горе изброените, които питах защо мога да избирам в системата ваксина, след като каквото и да избереш отговора е Астра Зенека (пак поздрави на г-жа Паунова) – отговора беше, ние казахме, че тази система не само че не ни помага, а напротив тя увеличава хаоса. По този начин реализираната функционалност е достойна (по скоро недостойна) и за дипломна работа на ученик в 11-ти клас;
  3. Защо, след като си направил своя избор чрез системата, същата ти дава час, и никой не те уведомява, че твоя избор е (т.е. няма значение какъв е) … Астра-Зенека; Толкова ли е сложно да се създава в системата база данни на тези хора, които не искат Астра-Зенека и час да им се генерира, когато се маркира, къде и колко броя РНК ваксини са налични – не не е сложно, но трябва някой да мисли. Трябва някой да проиграе процеса мислейки за неговите работодатели – а те са хората, т.е. робите;
  4. Защо след като всички специалисти казват, че системата увеличава хаоса, тя продължава да работи по същия нелеп начин; Който иска Астра, напрактика може да отиде почти навсякъде, без час и записване в системата и да се ваксинира, т.е. какъв е смисъла и? Т.е. какъв е смисъла, освен корупционен – г-жа зам.министъра, Държавната фирма ИО…?
  5. Защо, за да си провериш ваксините разпечаташ ваксинационен сертификат ти трябва КЕП (електронен подпис), и по-никакъв друг начин не можеш – задавам отговори, пак заради Държавната фирма ИО, на които издаването на КЕП е основен бизнес! Нима това е по-чувствително от заявяването електронно на лични документи през сайта на МВР или МВнР? Нима е по-чувствително от информацията в НАП например – ами не е… Но ИО си пази хляба, поне да подхождаха професионално!
  6. Защо системата събира толкова много (на практика всички) лични данни на желаещите ваксина, как се отнася това спрямо GDPR, отговора е ясен, държавата и ДЪРЖАВНАТА ФИРМА са над ЕС регламентите, т.е. както казва един журналист рубриката „Всичко е законно“;
  7. НАЙ-ВАЖНИЯ въпрос – защо ВСИЧКИ чиновници, дали списък са с приоритет, са преди възрастните хора и пред частните компании??
  8. ЗАЩО РНК ВАКСИНИТЕ СА САМО ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ! Те ли са по-важни за съществуването на държавата от техните работодатели – робите?
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре