Сега четете
Има един българин, на чието погребение са присъствали трима американски президенти

Има един българин, на чието погребение са присъствали трима американски президенти

Това са – Картър, Рейгън и Буш.
До него се е допитвал за съвет и големият изобретател Томас Едисън.
Този българин се казва Асен Йорданов и е създал две неща, които използваме и днес – телефонният секретар и въздушната възглавница.
Участва в конструирането на прочулите се през Втората световна война модели на „Боинг“ – „Б-17“, „Б-29 Супер Фортрес“ и „Лайтинг П-38“.
Асен Йорданов е почетен гражданин на Ню Йорк, а негов портрет се намира в „Залата на Славните“ на летище „Ла Гуардия“, а в Ер Спейс Музеум са изложени негови вещи.
„Деветдесет на сто от познанията си по авиация щатските летци дължат на господин Джорданоф“ – пишат видни американски авиоспециалисти.
Първият човек, стъпил на Луната Нийл Армстронг казва, че е получил знанията си от учебниците на Асен Йорданов.“От него както аз, така и всички американски пилоти сме се учили на авиация.“ – допълва той.
На 19 октомври 1967 г. световните информационни агенции съобщават: „Асен Йорданов – пионер на авиацията, летец, изпитател, авиоконструктор на „Боинг“ и“ Дъглас“ почина на 71-годишна възраст.“
Въпреки огромното световно признание, което получава, на табелката в дома му е пишело: „Асен Йорданов – български пилот авиатор“!
За съжаление, ние, българите знаем кой е Азис, но не знаем кой е Асен Йорданов…
Може да бъде изображение с 1 човек
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (2)
  • Просто съм потресена от разпространението на такава невярна новина – съвсем близко до ума е, че няма как Картър, Рейгън и Буш да са присъствали на погребение през 1967 г. в качеството си на настоящи/бивши президенти.
    Става въпрос за погребението на друг наш велик българин – Иван Ночев, който е починал през 1991 г. И е от Карлово
    Проверявайте ги тези неща!

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре