Сега четете
Говори Кандидата: Д-р Пламена Заячка, АБВ

Говори Кандидата: Д-р Пламена Заячка, АБВ

Сред приоритетите на АБВ е опазването на културното наследство и развитие на стратегия за културата. Това каза водачът на листата на ПП АБВ в 24-ти МИР София град и лидер на АБВ – Младежи д-р Пламен Заячка в интервю за Андрей Велчев и предизборната рубрика Говори Кандидата на Любословие.БГ.

Истрията и културната иднетичност на България като атрактивна туристичека дестинация също бе сред обсъжданите теми в интервюто.

Като вадач на листа в София искам да кажа, че  АБВ има редица инициативи и кампании против незаконните строежи. Насочихме прожесторите към тези сроежи в Бистрица, което е в белия дроб на Витоша. Те като ги погледнеш са законни, но в същото време там е унищожена една млада борова гора. Ние се обявяваме против тези законни, но неправилни, неморални строежи, които унищожават белия дроб на София“, допълни д-р Заячка.

„Ние бяхме и на всички протести за запазване на природа в България. Още от години политика на АБВ е това. Като човек, който се занимава професионално с опазване на културно наследство, мога да кажа, че има много неразбории в това отношение в това число и природното наследство, каквото е Черноморието“, заяви тя.

Д-р Пламена Заячка обърна внимание и на културното наследство.

Сред приоритетите на АБВ е опазването на културното наследтво и развитие на стратегия за културата. „В България нямаме и  повече от 10 години не може да се приеме стратегия за развитие на българската култура„, допълни още д-р Заячка. По думите й в момента има мерки на парче и раздаване на пари предизборно. „Ние сме възмутени и много се надяваме, че все пак това са интелигентни хора и знаят, че това не е политика и не биха се поддали на такава манипулация. Това, което трябва да се направи е стратегия за развитие на българската култура, защото ние сме пренебрегнали до голяма степен културното ни наследство„, заяви още д-р Заячка. Според нея парите за културно наследство не са достатъчни, което води до ежедневни проблеми по отноение на облика на градове като София.

Тя коментира  и демографската политика и отчете, че това е приоритет на АБВ от години. По думите й трябва да има безплатни детски ясли и градини. Тя изтъкна, че са необходими финансови стимули за раждане на второ и трето дете.

Вижте и

Д-р Заячка обяви, че АБВ не обръща внимание на социологическите проучвания. „Социологията е показала неведнъж, че невинаги уцелва. Плюс това ние сме в една изключителна ситуация, в която никой не би могъл да предвиди резултата, тъй като тя е извънредна и няма аналог“, заяви още д-р Заячка. Тя подчерта, че АБВ се бори с висока избирателна активност и изтъкна, че за съжаление ГЕРБ се готвят за служебна победа.

Д-р Пламена Заячка изтъкна, че е важно да дойдат да управляват държавата компетентни и подготвени хора. „Ние повече от 10 години сме в ЕС. Вижте това правителство докъде ни доведе. Ние водим класация по смъртност, по корупция. Не едно правителство, не една институция каза, че проблемите са с върховенството на закона в България и с корупцията. Ако оставим тези пари 30 млрд. да бъдат усвоени от същите хора по същия начин, България ще има пред себе си една недобра алтернатива за възстановяване“, допълни още д-р Заячка.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре