Сега четете
Говори кандидата: Кузман Илиев, ВМРО

Говори кандидата: Кузман Илиев, ВМРО

Кузман Илиев е икономически и политически анализатор, журналист и продуцент. В момента подготвя докторска теза в полето на банковото дело и финансовата икономика. Магистър по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, Франция, преди това Кузман завършва с отличие 9-та Френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин”. През 2018 година стана носител на награда за телевизионна журналистика “Свети  Влас”. В студентските години Кузман е избран за “Студент на годината” на НБУ, печели и престижната стипендия “Чарлз Мозер”. Двукратен победител е в национални конкурси за есе, организирани съвместно от български евродепутати и Европейския Парламент. За последните десет години тойн е съавтор и ко-водещ на предаването за икономика и финанси „Boom&Bust“ по телевизия Bloomberg TV Bulgaria, както и на политическото вечерно шоу “Денят ON AIR” по телевизия Bulgaria On Air. В този период има регулярна аналитична рубрика в предаването “Investbook“ по Bloomberg TV Bulgaria. По-късно преминава в Телевизия Европа, където съавтор и ко-водещ на телевизионното предаване за политика и икономика “Плюс-Минус“. Кузман е съосновател и изпълнителен директор на продуцентската къща Cadre.  Съосновател и икономически експерт в института Brain Workshop Institute. Обожава четенето, киното, походите в планината, спортува активно.

„Поканата от ВМРО е голяма чест за мен, тъй като в културен и в политически аспект тази формация е показала в историята постоянно отношение към големи социални бичове – към крещящия и агресивен левия либерализъм, към политическата коректност – безумна, която развращава нравите, към принципната позиция за Република Северна Македония“. Това каза пред Андрей Велчев в Говори Кандидата – Кузман Илиев, икономист и журналист, част от листата на ВМРО.

„Това, което ме впечатли във ВМРО, е комуникацията – тя е нормална. Няма истерия. В крайна сметка всички се борим България да е добре, по различни начини. Повечето политически формати изпадат в хули, вадят едни дълги ятагани, които после трудничко се прибират. Нямаме нужда от това“, допълни Илиев в предаването „Говори Кандидата“.

Като неуважение към суверена той определи политическото говорене без факти и доказателства, което се превръща в клюки и в слухове.

„Влизаме в епицентъра на тежка икономическа криза. Вместо да се плъзгаме по лесното решение и да теглим дълг, да заливаме системата с пари, което ще се окаже неработеща стратегия, трябва да направим болезнени реформи“, коментира Илиев в качеството си на икономист.

Вижте и

Интервюто с Кузман Илиев:

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре