Сега четете
Говори Кандидата: Петър Клисаров, Пряка Демокрация

Говори Кандидата: Петър Клисаров, Пряка Демокрация

Петър Клисаров е роден 1968 г. в София. От 1990 до 2007 г. живее в Торонто, Канада. От 1991 до 2007 изгражда собствени бизнеси в редица сфери. От 2001 до 2005 г. e представител за България на AECL (Канадска държавна корпорация за ядрена енергетика). Основен участник в размразяването на проекта „Белене“.  От 2006 до 2011 г. е генерален мениджър за България на AECOM (най-голямата инженерна консултантска корпорация в света). Основател на партия „Реформа“ през 2005 г., преименувана на „Пряка демокрация“ през 2014 г.

„Върнах се в България да правя бизнес – размразяването на проекта „Белене“ беше един от тях. Вторият – представлявах една от най-големите американски корпорации в сферата на инфраструктурните проекти. Работихме 5 години, като направихме проекта на Интермодалния терминал в София, генералния транспортен план на България, водоснабдяването на Пловдив от язовир Въча и няколко други. Но видяхме, че не може да се прави бизнес тук“.

По думите на Клисаров идеята им за дигитална пряка демокрация е с първа цел разделение на властите:

„Отделяйки властите една от друга, те могат да бъдат контролирани само от народа, който ги овластява. Предлагаме и механизъм за отзоваване, ако народните представители, управляващите и съдиите не изпълняват задълженията си“.

Петър Клисаров беше категоричен, че за да се въведе пряка демокрация, е необходимо да се мине през последно Велико народно събрание, което да се разпусне след това, защото е тромава институция:

„На нас са ни необходими два мандата по 4 години, за да стигне България на определено ниво в много отношения“.

Вижте и

Интервюто на Андрей Велчев с Петър Клисаров гледайте във Фейсбук страницата ни или в нашия канал в Ютуб

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре