Сега четете
Отново първо място на Националната олимпиада по руски език за несебърска ученичка

Отново първо място на Националната олимпиада по руски език за несебърска ученичка

Мара  МОМЧИЛОВА                                                                                                     

За пореден път възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“ показаха, че са сред най-добрите по руски език в страната, като завоюваха едно първо, две четвърти, едно пето, едно шесто, две седми и едно десето място в националната надпревара. Таисия Зенкович от 10 в клас се представи отлично и за втора поредна година спечели първото място в своята възрастова група с 60 точки.  Достойно се представи и Валерия Солодова от 10 б клас с 57 точки, като само една я раздели от почетното трето място. В най-голямата по брой участници група Камила Брагина от 11 б клас зае 7 място. При най-големите ученици Полина Бутова от 12 а клас постигна четвърти резултат, което я прави лауреат на Националната олимпиада с оценка 6.00.

Тази година в Националния кръг на олимпиадата по руски език, за да покажат своите знания се съревноваваха 21 деветокласници, 25 десетокласници, 30 единадесетокласници и 27 дванадесетокласници от цялата страна. За осемте участници от нашето училище, преминаващи все още и през дистанционна форма на обучение, той беше предизвикателство, с което те се справиха прекрасно.

И през настоящата 2020/2021 учебна година СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър се включи в модул „Осигуряване на обучение за талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“ от Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“ на МОН. В условията на пандемия петима ученици от 10 клас имаха възможността за допълнително обучение,  като заедно с това бяха създадени и условия за изява във всички кръгове на националната олимпиада по руски език. В рамките на предвидените по програмата занятия, по-голямата част от които се провеждаха дистанционно, учениците имаха възможността да работят допълнително и да усъвършенстват знанията си по руски език.

Преподаватели по руски език на момичетата и момчетата от Несебър са Ирена Божилова и Станислава Калофорова.

Мара  МОМЧИЛОВА

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре