Днес, на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19, ще предложа на територията на Столична община да въведем следните две мерки:
1. Всички ученици от 5 до 12 клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 12 до 26 март, включително).
2. Намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22 ч за периода от 12 до 26 март.
✅ Предлагам въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191.
✅ Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус.
✅ Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб.
✅ Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед.

❗️ Днес, на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19, ще предложа на територията на…

Публикувахте от Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova в Сряда, 10 март 2021 г.