Прекалената консумация на сладко ,неправилното хранене, употребата на мазни храни, забързания живот, който водим, води до благоприятна среда за развитието на гъбички и бактерии в тялото.

Замърсеното дебело черво причинява чест запек, нарушен метаболизъм , диабет , прекомерно  тегло , бъбречни и чернодробни заболявания на слуха и зрението, лошото състояние на кожата, косата и ноктите, както и други заболявания, вариращи от артрит до рак. Затова е добре поне веднъж в годината да се прави прочистване на организма. Затова ви предлагаме 2 лесни рецепти за прочистване на организма с помощта на ленено семе.

Рецепта 1  – ленено семе и карамфил 

Необходими продукти:
100 гр. ленено семе
10 гр. карамфил

Начин на приготвяне:
Смесвате и смилате двете подправки с помощта на мелничка или кафемелачка. След това ги изсипете в херметически затварящ се съд и ги съхранявайте на сухо и прохладно място.

Начин на приложение:
Консумирайте по 2 чаени лъжици от сместа, добавена към закуската или разтворена в чаена чаша топла филтрирана вода, всяка сутрин на гладно в продължение на 3 дни.
След това направете почивка от 3 дни и отново повторете процедурата. Следвайте тази последователност в рамките на месец.

Рецепта  2

Необходими продукти

ленено семе или ленено брашно

Приложение:

3 седмици вместо закуска консумирайте тази смес:

– 1 седмица: 1 супена лъжица ленено брашно, смесено със 100 мл кисело мляко
– 2 седмица: 2 супени лъжици ленено брашно, смесено с 100 мл кисело мляко
– 3 седмица: 3 супени лъжици ленено брашно, смесено с 150 мл кисело мляко

Ако купувате ленено брашно, нека то е смляно фино. Най-добре е всяка сутрин да правите нова порция. Такава смес се консумира вместо закуска. Не забравяйте да пиете вода, най-малко 2 литра на ден. Отлични резултати са постигнати с консумацията на медена вода. Чисенето на дебелото черво по този начин се извършва веднъж годишно.

Този метод позволява бързо нормализиране на теглото и изгаряне на мазнините. Той има положително въздействие върху регулирането на липидния метаболизъм. Лененото брашно е в състояние да поеме и премахне токсините в организма, намалява нивото на холестерола в кръвта.

Показания за употреба:

– Възпаление на горните дихателни пътища , стомашно-чревния тракт
– гастрит , колит, язва на стомаха и дванадесетопръстника

– бъбречно заболяване , цистит, пиелонефрит
– наднормено тегло, промени в липидния метаболизъм

ПЕТЯ ВЕЛЕВА

Журналист, редактор – Тя е на на 36 г.  Журналист с опит. Автор на множество статии в сайта Инфообзор с мото – „Бъди информиран, информирай“. Завършила висшето си образование в Софийския университет из дебрите на точните науки като биология и химия. От 2015 г. задава посоката на движение на „Инфообзор“ от поста си на главен редактор. Здравословният начин на живот също е водещ за нея и публикациите ѝ. Преследва целите си с желание и хъс за победа.