Сега четете
Лесни рецепти за прочистване на организма от токсини

Лесни рецепти за прочистване на организма от токсини

Прекалената консумация на сладко ,неправилното хранене, употребата на мазни храни, забързания живот, който водим, води до благоприятна среда за развитието на гъбички и бактерии в тялото.

Замърсеното дебело черво причинява чест запек, нарушен метаболизъм , диабет , прекомерно  тегло , бъбречни и чернодробни заболявания на слуха и зрението, лошото състояние на кожата, косата и ноктите, както и други заболявания, вариращи от артрит до рак. Затова е добре поне веднъж в годината да се прави прочистване на организма. Затова ви предлагаме 2 лесни рецепти за прочистване на организма с помощта на ленено семе.

Рецепта 1  – ленено семе и карамфил 

Необходими продукти:
100 гр. ленено семе
10 гр. карамфил

Начин на приготвяне:
Смесвате и смилате двете подправки с помощта на мелничка или кафемелачка. След това ги изсипете в херметически затварящ се съд и ги съхранявайте на сухо и прохладно място.

Начин на приложение:
Консумирайте по 2 чаени лъжици от сместа, добавена към закуската или разтворена в чаена чаша топла филтрирана вода, всяка сутрин на гладно в продължение на 3 дни.
След това направете почивка от 3 дни и отново повторете процедурата. Следвайте тази последователност в рамките на месец.

Рецепта  2

Необходими продукти

ленено семе или ленено брашно

Приложение:

3 седмици вместо закуска консумирайте тази смес:

– 1 седмица: 1 супена лъжица ленено брашно, смесено със 100 мл кисело мляко
– 2 седмица: 2 супени лъжици ленено брашно, смесено с 100 мл кисело мляко
– 3 седмица: 3 супени лъжици ленено брашно, смесено с 150 мл кисело мляко

Ако купувате ленено брашно, нека то е смляно фино. Най-добре е всяка сутрин да правите нова порция. Такава смес се консумира вместо закуска. Не забравяйте да пиете вода, най-малко 2 литра на ден. Отлични резултати са постигнати с консумацията на медена вода. Чисенето на дебелото черво по този начин се извършва веднъж годишно.

Вижте и

Този метод позволява бързо нормализиране на теглото и изгаряне на мазнините. Той има положително въздействие върху регулирането на липидния метаболизъм. Лененото брашно е в състояние да поеме и премахне токсините в организма, намалява нивото на холестерола в кръвта.

Показания за употреба:

– Възпаление на горните дихателни пътища , стомашно-чревния тракт
– гастрит , колит, язва на стомаха и дванадесетопръстника

– бъбречно заболяване , цистит, пиелонефрит
– наднормено тегло, промени в липидния метаболизъм

ПЕТЯ ВЕЛЕВА

Журналист, редактор – Тя е на на 36 г.  Журналист с опит. Автор на множество статии в сайта Инфообзор с мото – „Бъди информиран, информирай“. Завършила висшето си образование в Софийския университет из дебрите на точните науки като биология и химия. От 2015 г. задава посоката на движение на „Инфообзор“ от поста си на главен редактор. Здравословният начин на живот също е водещ за нея и публикациите ѝ. Преследва целите си с желание и хъс за победа.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре