Сега четете
СЗО вдига завесата за произхода на коронавируса

СЗО вдига завесата за произхода на коронавируса

Експертите на Световната здравна организация (СЗО), посетили през януари в китайския град Ухан, за да се опитат да установят произхода на новия коронавирус, ще публикуват доклада си по-другата седмица, заяви днес генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от Франс прес.

„Екипът работи по окончателния доклад, както и по резюме, като, доколкото ни е известно, те ще бъдат публикувани едновременно през седмицата, започваща на 15 март“, каза Гебрейесус. „Знам, че много страни членки (на СЗО) няма търпение да видят доклада. Разбира се, и аз нямам“, заяви генералният директор на здравната агенция на ООН.

Гебрейесус обеща да съобщи изводите на държавите още преди публикуването на доклада.

Първоначално СЗО заяви, че експертният екип ще публикува бързо предварителен доклад преди окончателния. По-късно проектът за предварителен доклад беше изоставен без обяснения, отбелязва АФП.

Вижте и

На дълга пресконференция в Ухан експертите представиха различни работни хипотези как новият коронавирус е преодолял междувидовата бариера. Те определиха като малка вероятността вирусът да е бил изпуснат от института по вирусология в Ухан, както твърдеше предишният президент на САЩ Доналд Тръмп. Впоследствие генералният директор на СЗО обаче уточни, че „всички хипотези са на масата“, припомня АФП.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре