Сега четете
За Кирил Вълчев, БТА и Любословие. Любословие в БТА

За Кирил Вълчев, БТА и Любословие. Любословие в БТА

Кирил Вълчев е роден на 24 май 1973 година. Завършва с отличие класическата гимназия, а след това и „Право“ в Софийския университет Още като студент започва юридическата си кариера: а като ученик-журналистическата.
Първо е в редакторския колектив на вестник „За буквите“. Вчера той покани Любословие в БТА. Разговор за любовта към словото, за новото негово пътуване в света на телеграфа, за паметта от историята на тази институция и Максим Минчев разказа той пред Андрей Велчев.

Той е бил  правен консултант на Българската телеграфна агенция, впоследствие участва в писането на Закона за БТА, а преди малко повече от месец депутатите го избраха за генерален директор на агенцията.

„Случайно застанах пред микрофона. Явих се в БНТ на конкурс. Хачо Бояджиев щеше да прави младежко предаване и не ме взе, но видя в мен талант. Обадил се на колегите си в Христо Ботев и БНР и там започнах да водя едно предаване. Тогава въобще не съм си мислел, че ще се занимавам с политика“, коментира Вълчев.

Вълчев споделя: че се е шегувал с покойния Максим Минчев – бившият директор на агенцията, че след като приключи с мандата си, той ще се кандидатира. „Когато той си отиде, изпитах едно чувство за дълг“, казва Вълчев.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре