Сега четете
„България Днес“: ПАК ОСТАВИХА КИДИКОВ БЕЗ ТВОРЧЕСКА ПЕНСИЯ

„България Днес“: ПАК ОСТАВИХА КИДИКОВ БЕЗ ТВОРЧЕСКА ПЕНСИЯ

Не губя надежда, че ще се увеличи някой ден, оптимист е естрадният изпълнител

„От вас разбирам, че е отложено решението за гласуване на творческите пенсии на още 92-ма души, сред които и аз. Хубаво беше, че се разровиха нещата и имаше такова предложение от министъра на културата. И да не се случат нещата, животът продължава, както се пее в една песен: „Карай да върви!“.

На човек остава да не губи надежда и да се надява до края на живота си. Оптимист съм винаги и вярвам, че нещо може да се случи.“ Така естрадната легенда Христо Кидиков коментира пред „България Днес“ вчерашното отлагане на гласуването на отпускане на творчески пенсии на нови 92-ма ловци, музиканти и артисти, сред които са Христо Кидиков. Силвия Кацарова, Георги Христов, братя Артурови и др. .Ще поживеем и ице видим, както казват руснаците. Не мен ми стига признателността на моята публика. Достатъчно музика съм издал и съм се доказал“, категоричен бе пред вестника изпълнителят на .Македонка“, която през 1994 г. печели приза „Мелодия на годината“.

Преди месец певецът остана огорчен от факта, че името му не попадна  в списъка с творци, които са заслужили според държавата творчески пенсии. „Министър _ Банов, днес ако цъкнето ВЕф-а, няма да чуете Кидика. Благода-България, че в навечерието на моя 50-годишви юбилей на сцената ме изтри културата страната, с един тъжен ден за мен! Все едно всичко е било напразно, а това са 50 години“, написа тогава в личната си страница във фейсбук популярният изпълнител на шлагера „Хей, живот, здравей, здравей!*.

Кидиков звучи по-оптимистично настроен, макар и разразилата сс дискусия след неговия статус в социалните мрежи да не доведе до решение на депутати в последното им заседание преди разпускането на парламента н петък и влускането на народните представители в предизборна кампания.

Вижте и

Причината точката да отпадне от дневния ред на депутатите в практически последния им работен ден е. че липсва постъпил доклад в деловодството на Народното събрание, обясни о началото на заседанието председателката на парламента Цвета Караянче-ва. В понеделник 44-ото НС ще бъде разпуснато официално.

350 и 500 лв. в рамките на три години би отпуснала държавата на артистите. За седем имена сумата ще е 700 лв. пожизнено. Темата с творческите пенсии развълнува обществото в началото на септември, когато парламентът гласува такива награди на 63-ма певци. Впоследствие и други се обявиха за това, че имат заслуги в културата, и министър Боип Банов внесе втори списък.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре