Сега четете
Софийският университет „Св. Климент Охридски“ с нов център по молекулярна генетика и функционална геномика

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ с нов център по молекулярна генетика и функционална геномика

Софийският университет "Св. Климент Охридски" с нов център по молекулярна генетика и функционална геномика

Учебен център по молекулярна генетика и функционална геномика бе открит към Катедра „Генетика“ в Биологическия факултет на Софийския университет.

Създаването на този център се осъществява с щедрата финансова помощ на Фондация „Манджуков“, която откликна на апела на преподавателите от катедра „Генетика“ за оборудване на лаборатория със съвременна апаратура за нуждите на преподаването и практическото обучение на студентите в Биологическия факултет.

 

Идеята за създаването на такава лаборатория назрява от много време, но след възникналата извънредна ситуация с разпространението на SARS-CoV2 и нуждата от квалифицирани кадри за скриниране на заразени с този вирус, нейното реализиране стана възможно.

Вижте и

С около 300 000 лева финансова помощ на Фондация „Манджуков“ е закупена апаратура и са изградени нови плотове и учебни маси за Учебния център, което представлява неоценима подкрепа не само за катедра „Генетика“, но и за целия Биологически факултет. Създаването на такава лаборатория ще позволи на студентите, завършващи Биологическия факултет, да бъдат практически обучени и подготвени за работа с апаратите в съвременните диагностични лаборатории, ще повиши нивото на обучение и квалификация във факултета и университета като цяло и ще позволи подобряване на научно-изследователската дейност на докторантите и преподавателите към катедра „Генетика“.

 

Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре