Сега четете
Смазочни продукти с намален въглероден отпечатък: Следващата стъпка в нашето пътуване към нулевите емисии

Смазочни продукти с намален въглероден отпечатък: Следващата стъпка в нашето пътуване към нулевите емисии

Картата към бъдещето с по-ниски въглеродни емисии

Точно както светът става по-урбанизиран, смазочните продукти продължат да играят важна роля в промяната на индустрията и транспортния сектор. Накратко, трябва внимателно да обмислим как тези смазочни продукти допринасят за общия ни въглероден отпечатък.

Shell си поставя за цел да бъде енергиен бизнес с нулеви емисии до 2050 г., в крак с напредъка на обществото към постигане на нулеви емисии. Като водещ световен доставчик на смазочни материали, работят усилено, за да балансират нарастващата нужда от смазочни материали, като същевременно намаляват неговата въглеродна интензивност. Също така работят в тясно сътрудничество с други в бранша, за да си сътрудничат за сближаване за постигане на бъдеще с по-ниски въглеродни емисии.

По време на глобалния ден на стратегията на Shell преди две седмици споделиха плановете си за ускоряване на трансформацията им в доставчик на енергийни продукти и услуги с нулеви емисии, като предоставят на търговските и индустриалните си клиенти достъп до решенията, които ще помогнат за намаляването на отрицателното въздействие върху околната среда.

Всичко това е част от амбицията на Shell да осигури подобрена производителност с по-ниски емисии, по-малко природни ресурси и по-малко отпадъци.

Представяне на смазочните продукти с намален въглероден отпечатък

„Клиентите искат да намалят своя нетен въглероден отпечатък. И ние искаме да работим с тях, за да предоставим продуктите и решенията, с които да постигнем точно това.“

Днес Shell представя едно от тези решения, предлагайки на клиентите смазочни продукти с намален въглероден отпечатък в редица продукти за леки автомобили, тежкотоварни дизелови двигатели и промишлени приложения.

Вижте и

Правейки това:

Целта е да се компенсират годишните емисии на повече от 200 милиона литра усъвършенствани синтетични смазочни продукти, което се равнява на около 700 000 тона еквивалент на въглероден диоксид (CO2e).

Това е най-голямата въглеродна неутрална програма в индустрията за смазочни материали. Това е декларация за това колко сериозно Shell приема декарбонизация и показва ясното им намерение да помогнат на клиентите да изравнят собствените си мерки за устойчивост.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре