Сега четете
За мен е по-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото пред спешните кабинети или да чакат линейката и тя да не идва

За мен е по-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото пред спешните кабинети или да чакат линейката и тя да не идва

За мен е по-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото пред спешните кабинети или да чакат линейката да дойде вкъщи и тя да не идва. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

„Предполагам, че сега разбират какво имах предвид, когато казах, че искам българите да са здрави, а не да бъдат излекувани. Говорих с много хора, които са по опашките и в кабинети. Искам чрез медиите да стигне до тях възможността за ваксиниране, а тя е следната: в събота и в неделя работят всички ваксинационни центрове в страната, които са разкрити на територията на РЗИ, лечебните заведения и ДКЦ-тата, които са описани в моята заповед, те са 318 на брой. Създали сме организация чрез РЗИ с помощта на областните управители да дадат ясни и точни места, където да се случва тази ваксинация и съответно часовете, в които може да се случи“, допълни той.

 

Здравният министър помоли всички желаещо да се ваксинират да следят сайтовете на областните управители. По думите му се обсъжда възможността за зелени коридори през седмицата след определени часове.

„Ще изчакаме експертите да преценят каква е възможността. Много зависи и какво ще бъде времето през следващите дни. Аз съм доволен от темпа на ваксинацията към момента. Постигаме добър резултат“, добави Ангелов.

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре