Сега четете
„Октопод“ за пръв път по БНТ отначало докрай

„Октопод“ за пръв път по БНТ отначало докрай

Италианският сериал „Октопод“, любим на поколения българи, най-сетне ще бъде излъчен с всички десет сезона последователно без прекъсване. Сезоните са показвани самостоятелно по Националната телевизия, но досега не и всичките последователно, тъй като са заснемани в продължение на 17 години. Първият епизод на първия сезон на „Октопод“ тръгва на 16 февруари от 20 ч. по БНТ2. Епизодите ще вървят от понеделник до четвъртък.

 

Сериалът разказва за сицилианската мафия, в който обикновените хора са обзети от страх и мълчание, а държавата се слива с престъпността и покровителства търговията с оръжия и сделките с наркотици. Битката срещу Коза Ностра се превръща в лична мисия за комисар Корадо Катани (Микеле Плачидо).

 

Първите четири сезона, които са с участието на комисар Катани, остават и до днес една от най-качествените тв продукции, които са се излъчвали в България – преди и след промените, отбелязват от БНТ. Последният епизод на „Октопод“ е излъчен по италианската телевизия през 2001 г., но продукцията вече се е наложила като културен феномен.

 

Вижте и

В различните сезони, заснети между 1984 до 2001 г., в сериала са участвали някои от най-популярните актьори в европейското кино и телевизия – Ремо Джироне, Франсоа Перие, Флоринда Болкан, Мари Лафоре, Раул Бова, Виторио Медзоджорно. В по-късните сезони участва и Стефан Данаилов (1942 – 2019).

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре