От АПИ отправиха апел към всички шофьори, които днес е ще карат своите автомобили. Причината е, че в неделя ни очаква опасно време. Във връзка с ниските температури и очакваните снеговалежи над по-голямата част от страната, Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат внимателно и ако е възможно, да ограничават пътуванията.

Зимата се завърна с пълна сила. Снеговалежът не спря през цялата нощ и образува сериозна покривка. Ще продължи и в неделния ден да вали сняг, по-значително – в Родопската област и крайните югоизточни райони.

За цялата страна е обявен код жълто – максималните температури ще останат минусова в цялата страна. На места духа и силен вятър.
Обилен снеговалеж има в над 20 области от страната.

От Пътната агенция призоваха да пътувате само при необходимост и задължително – в зимни условия. Най-усложнена е обстановката в Югоизточна България.

Има затворени участъци, трудно проходими пътища, както и закъсали автомобили. Още снощи движението на камиони през ГКПП Кулата-Промахон беше преустановено и се образуваха километрични опашки. За всички МПС е затворен пункта Илинден – Ексохи.

Опашката от тирове достига до 6 км. Много щофьори са прекарали нощта в камионите при минусови температури. Властите съветват

Движението в Кресненското дефиле също е затворено.