Сега четете
СЗО счита, че ивермектинът е едно от най-безопасните лекарства

СЗО счита, че ивермектинът е едно от най-безопасните лекарства

Според хематолога д-р Чавдар Ботев, България е превилигирована относно количеството ваксини, които ще пристигнат, заради факта, че е част от Европейския съюз.

„Ние трябва да получим тези ваксини, за да можем да водим един нормален начин на живот”, обясни той. Хематологът посочи, че новите щамове на коронавируса предполагат и нови ваксини, предава NOVA.

„Например, фирмата Moderna вече разработва. За щастие, има нова вълна от ваксини, които ще атакуват различни части на вируса. Очертава се използването на така наречените мукозни ваксини. Те подпомагат образуването на имуноглобулин А и на Т-клетъчния имунитет”, допълни той.

Д-р Чавдар Ботев коментира съобщението на компанията, произвеждаща ивермектин, че то не работи срещи коронавируса. „Тя няма интерес да го регистрира, защото патентът вече е преминал и това. Групи учени и отделни държави финансират проучванията, така че се е събрала много голяма информация”, поясни медикът.

Вижте и

Той коментира и дали в България може да се разчита на ивермектина, като поясни, че когато има ново лекарство, то трябва да се докаже по определен път. „Тук нещата малко се нарушават.

При нас се появява едно заболяване и ние нямаме никакво лекарство. Добре е да се използват такива, които са регистрирани, и се знае, че не са вредни. Например, за ивермектина СЗО счита, че е едно от най-безопасните и вече са го приели 4 млрд. души”, заяви д-р Ботев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре