Сега четете
Мариян Карaгьозов е новият главен редактор на UNA News България

Мариян Карaгьозов е новият главен редактор на UNA News България

Експертът по Турция и Близкия Изток и бивш кореспондент на БНР в Истанбул Мариян Карагьозов се включва в ръководството на UNA News България в качеството на главен редактор.

Карагьозов е възпитаник на НГДЕК „Св. Константин-Кирил Филисоф“, завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски” и бакалавърска степен по „Ориенталистика“ в НБУ. Написал е монография за съвременната турска външна политика и в момента завършва и дисертацията си в Института за балканистика – БАН, посветена на турската външна политика спрямо Близкия изток (2002 – 2011 г.). Той е автор на статии в периодичния печат за Турция и арабските страни, а като коресподент на БНР в югоизточната ни съседка е отразявал турската вътрешна и външна политика и е интервюирал политически лидери, експерти и представители на гражданските, деловите и академичните среди.

„С Дружеството за ООН съм свързан от 2004 г. насам. Докато бях студент, благодарение на дейностите му с другите доброволци участвахме в симулационните игри „Модел ООН“, забавлявахме се на младежки обмени, спорехме за международна политика, създавахме приятелства и се учехме един от друг“, разказва Мариян Карагьозов.

Той е категоричен, че Дружеството е изиграло важна роля за задълбочаването на интереса и знанията му по международни въпроси:

„Беше бурно време в региона, който ме заплени – времето след атентатите от 11 септември, Втората интифада, войната срещу Ирак през 2003 г.“

Мариян Карагьозов споделя: „Развълнуван съм, че получих доверие да бъда главен редактор на UNA News България. Надявам се това да бъде възможност да върна на колегите и доброволците това, което аз имах шанс да взема назаем по-рано!“

UNA News България се роди като единствената тогава онлайн медия с идеална цел, която запознава българската аудитория с целите и дейността на ООН, с нейните агенции, с работата на Дружеството за ООН и гражданския сектор в България и широк кръг теми от международните отношения.

За изминалите години запазена марка на медията бяха прецизността, надеждните източници и точното поднасяне на информацията, които ѝ спечелиха доверието на читателите.

По думите на Мариян Карагьозов благодарение на усилията на предходните главни редактори и техните екипи – Георги Захариев и Йоанна Танушина, Виолета Върбанова, Екатерина Димитрова, Златина Гаджева и Кристин Красимирова – медията има свои лице, характерен профил и аудитория. „Това е уникална медия – и заради екипа от млади членове на Дружеството, който стои зад нея, и заради нейната идеална цел, и заради философията и духа, които са залегнали в основата ѝ“, казва още той и допълва, че макар това да звучи като клише, UNA News България е широко отворен прозорец към света.

Междувременно продължава и кампанията ни за набиране на нови стажант-автори в медията. Призивът е насочен към студенти по журналистика, международни отношения, политология и други специалности, както и към млади автори, които имат желание да придобият повече опит в отразяването на теми, свързани с геополитиката, международните отношения, глобалните предизвикателства и работата на големите международни организации.

Вижте и

Крайният срок за кандидатстване е 19.02. Можете да научите повече за условията и начина за кандидатстване на: https://tinyurl.com/yxuyyhyz.

Нашата запазена марка винаги е било поднасянето на качествени и неутрални материали. Такъв ще бъде стилът ни и занапред. Както и досега, при нас ще намерите преводи и авторски статии не само по широк кръг световни и регионални въпроси, но и по теми, свързани с икономиката, неравенствата и бедността, климата и енергетиката, технологиите и образованието, мира и сигурността, правата на човека, културата, правата на жените.

Любословие.БГ му желае успех на страниците на UNA News България!

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре