„Топло“ е един от най-обичаните, а и смешни български филми за всички времена. Режисиран от Владимир Янчев, филмът от 1978 година е любим на няколко поколения българи, които не спират да се смеят с него дори до днес.

Една от най-забавните роли в „Топло“ е тази на покойния Константин Коцев, който завинаги ще остане в историята на родното кино с култовата си реплика „момиченце, дай си ми зъбките“. Колкото и пъти да гледаме тази сцена отново и отново, тя никога не спира да ни забавлява!

„Топло“ е самото доказателство, че имаше време, когато българските комедии наистина бяха смешни и забавни, и можеха да разсмеят дори най-трудния за разсмиване човек. Това е строго свързано и с прекрасните актьори и комици, с които България разполагаше преди години! А Константин Коцев несъмнено е един от тях.

Припомнете си един от най-култовите моменти в „Топло“ на Владимир Янчев:

Хората от софийската кооперация „Цар Крум“ решават сами да си осигурят парно отопление. Договарят се с трима майстори и дори им предплащат услугата. И започва голямото пробиване на дупки в стените, в подове, по таваните. В един хубав ден майсторите изчезват, но дупките остават. Оказва се, че тези дупки още повече ще сближат измамените и изнервени съкооператори. Те са готови на всичко за да се сдобият с топлото, дори когато откриват тримата майстори в затвора.

 

Режисьор и сценарист на филма е Владимир Янчев, докато музиката е написана от Симеон Щерев. Оператор е Цанчо Цанчев. В лентата участват именити български актьори като Наум Шопов, Константин Коцев, Тодор Колев, Татяна Лолова, Стефан Данаилов, Григор Вачков, Стоянка Мутафова, Пенчо Петров и много други