Сега четете
Цанко Цанков атакува новия рекорд през юли

Цанко Цанков атакува новия рекорд през юли

Плувецът Цанко Цанков ще атакува поредния си рекорд през юли тази година. Това заяви пред вестник „Черноморски фар” бургазлията. Той ще се опита да преплува за най-бързо време Гибралтарския проток.

https://www.facebook.com/watch/?v=880940572656195

Цанков и екипът му ще бъдат от 1 до 10 юли в Испания, за да чакат подходящо време, в което да се извърши опитът за световното постижение. Гибралтарският проток е едно от най-трудните трасета в цял свят заради резките застудявания в него. Дължината му по права линия е 16 000 м. Засега Цанко е решил да преплува протока в едната посока, като допълнително с щаба му ще преценят дали той да не направи това и в двете посоки. Той ще стартира от Европа към Африка.

 

Към момента бургазлията тренира в София, където още през миналата година започна своята подготовка. На седмица той плува по около 30 км, тъй като се намира в по-лек период от своя тренировъчен процес и затова сега не прави много големи натоварвания.

 

Очаква се тази седмица той да се върне в родния Бургас, където да продължи подготовка си в басейна на „Парк Арена ОЗК”. На по-късен етап, след 15 май, Цанко ще започне да прави и открити тренировки в морето, които ще са изключително важни за него. Плувецът ще иска да направи и няколко плувания в Атлантически океан, за да се пригоди предварително към обстановката.

 

„Ще наблегна на оптимизиране на плувната техника. Освен това ще трябва да гоня висока скорост и издръжливост”, добави още той.

 

По време на тренировките за рекорда в Гибралтарския проток Цанко не спазва някакъв по-специален хранителен режим, разкри той.

 

Вижте и

Все още се решават административните процеси между Мароко, Испания, България и Великобритания, тъй като Гибралтар е британска отвъдморска територия. Гибралтарският проток е най-натовареното водно трасе в цял свят, но когато Цанко ще прави своя опит, движението на плавателните съдове ще бъде спряно за около три часа.

 

Засега най-доброто постижение за преплуване на протока в едната посока се държи от гръцки представител, който е сторил това за 2 часа и 16 минути.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре