Сега четете
Оригинален проект за Слънчевата система и несебърския принос в световната астрономия

Оригинален проект за Слънчевата система и несебърския принос в световната астрономия

Мара МОМЧИЛОВА

С оригинален проект в час по човекът и природата учениците от IV в клас на СУ “Любен Каравелов“ – Несебър с класен ръководител П. Ганчева презентираха интересни факти за Слънчевата система. След задълбочена издирвателска и събирателска работа от различни научни източници, четвъртокласниците представиха мащабно умалени макети на планетите и Слънчевата система.

С голямо желание, старание и интерес изготвиха атрактивни презентации за всяка отделна планета и нейните спътници, показаха основните движения, които те извършват и последиците от тях. Особено интригуващ за децата се оказа фактът, че техният съученик Димитър Костадинов Ангелов е близък родственик на световноизвестния астроном -професор в Харвардския университет Димитър Съселов, който е и бивш възпитаник на несебърското училище. Митко запозна своите съученици с най-значимите научни постижения на Съселов, сред които е и откриването през 2003 г. на най-далечната планета в съзвездието Стрелец.

Вижте и

В края на часа класният ръководител поздрави своите ученици за отличната работа и им пожела да следват мечтите си и винаги да гледат към звездите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре