Можем да създадем правителство, което да отмести Борисовата държава, ако спечелим мандат. Ще преговаряме с всички, които са готови да подкрепят изборната ни програма. С ГЕРБ и ДПС няма нужда да преговаряме. Целта ни е да ги отместим от властта. Няма да подкрепим политическо правителство с мандата на БСП. Разчитаме на подкрепата на сегашната извънпарламентарна опозиция.

Това заяви в ефира на bTV ген. Атанас Атанасов, съпредседател на “Демократична България.

“Всеки може да бъде партньор, ако подкрепи програмата ни. Но това не значи, че ще бъде част от управлението”, отсече категорично Атанасов.

Той отговори уклончиво на някои въпроси в ефира на bTV, а на други – твърде общо. Стана ясно обаче, че партията е почти готова с управленска програма, която ще стане ясна до дни.

Атанасов категорично посочи, че управляващите се опитват да потиснат избирателната активност чрез отказа си да въведат гласуването по пощата.

Днес Виолета Сечкова, посочена за почетен консул на Южна Корея в Пловдив, излезе с отворено писмо до съпругата на Христо Иванов от “Демократична България” по повод негов статус в социалните мрежи, с който намекна, че именно тя стои зад псевдонима “Мата Хари” – жената, която според Борисов е внесла пачките и кюлчетата в спалнята му.

“Важно е съдържанието на снимките, не кой ги е правил”, отсече Атанасов и допълни:

“Защо Борисов, откакто излязоха тези записи, се скри от медиите, не разговаря, не дава никакви отговори. Това са важни въпроси. Тези данни показват тежка злоупотреба с власт и корупционни схеми”, смята Атанасов.