Сега четете
Помните ли бившия бургаски журналист Димитрина Станева, която откри Бог

Помните ли бившия бургаски журналист Димитрина Станева, която откри Бог

Днес сестра Ксения има нов и много амбициозен проект

Бившият бургаски журналист от в-к. „Черно море ЮГ” и ТВ „Микс” Димитрина Станева, която преди 10-ина години се замонаши и прие църковното име Ксения, направи първа крачка към светския живот.

Заедно със своя приятелка, тя създаде сайт за книги, преведени от руски език. Но това не означава, че ще се върне към журналистиката, както си помислиха мнозина. Дори напротив – сестра Ксения ще продължи службата си като монахиня, но просто ще съчетава двете дейности.

Припомняме, че преди десетилетие Димитрина Станева изненадващо смени аплоато си. Тя завърши Богословие и реши да се отдаде на службата към Бог. Димитрина бе част от журналистическата гилдия 1993 година, когато постъпва във в-к „Черно море ЮГ” до 2005 година.

„12 години работих като журналист. В същото време моите духовни търсения не преставаха. Станах вярваща на 30 години и в продължение на 7 години изучавах много и различни религии… докато стигнах до православието. И тогава станах студентка по богословие във Велико Търново, благодарение на отец Захари Дечев, който много настояваше да уча и ме въведе в православието. С негова помощ започнаха да ми се отварят очите и познах истинското Христово учение”, разказа преди преде пред национална медия Димитрина Станева.

Тя допълва, че е започнала да учи с мисълта, че това образование ще бъде допълнение към духовния й живот и професия, но колкото повече напредвала, толкова повече разбирала, че не може да съвместява двете неща.

Вижте и

Започнала да мисли да изостави журналистиката, когато осъзнала, че подходът между двете сфери е съвършено различен:

„Като журналист ти търсиш слабостите, неволно влизаш в ролята на съдник, докато християнският морал изисква точно обратното. Според християнската етика ти трябва да търсиш доброто в другите, не да ги осъждаш. Християнският начин на живот е свързан с работа върху себе си, върху изцелението на собствената си душа. А ние сме толкова грешни, колкото дори не си представяме”, обяснява преди време Ксения.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре