Затруднено е движението на автомобили през Прохода на Републиката Хаинбоаз. На места участъка е изцяло затворен за почистване след обилния снеговалеж.

Временно движението през Прохода е ограничено в двете посоки за МПС над 12 т, информираха от АПИ. Тежкотоварните автомобили изчакват на място. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от Агенцията.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира още шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките по повод очакваното застудяване, с което се увеличават и предпоставките за заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват ще се затварят определени участъци за обработване на трасето с химически вещества и инертни материали.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Автор: Мирослав Дечев