Сега четете
След като Facebook и Twitter са забранени за Тръмп, Google спря приложението „Parler“

След като Facebook и Twitter са забранени за Тръмп, Google спря приложението „Parler“

Провокираният от отиващия си президент Доналд Тръмп метеж срещу легитимно избраните власти е проведен по руски модел, категоричен е руският наблюдател Вадим Зайдман. „Не зная, дали ръката на Москва е присътствала зад кулисите на последните събития в САЩ, но ако преценяваме каква е вероятността за това по принципа на Станиславски (вярвам! – не вярвам!) – по-скоро съм склонен да възкликна „Вярвам!“. Към този извод ме води не само репутацията на Кремъл – по-точно пълната липса на такава, но и непрекъснатата поредица от безцеремонни негови намеси в американските работи през последните години – като започнем от изборите през 2016 година и стигнем до тези през 2020″, допълва още Зайдман.

Руският наблюдател допълва и продължава да сравнява Тръмп и Путин: Около 58 на сто от американците искат незабавно отстраняване на Тръмп от власт „Неадекватността на Путин – дори в тази история зурлата му да е покрита с мънично пух, никак не е за учудване. Допускам, че дъските му дотолкова са се разхлопали, дотолкова е загубил връзка с реалността, та да реши, че може така лесно да превземе Капитолия с вежливи зелени человечета (подстрекавани от невежливия Тръмп), както направи с Крим и Донбас. Но как да си обясним подобна неадекватност у самия Тръмп?????

Човекът все пак се е родил, израснал и прекарал живота си в САЩ, и би трябвало да разбира, че страната му функционира по-различно от Русия. Че Капитолият и САЩ не са Крим и не са Донбас. Нима Тръмп сериозно е разчитал, че с подобни действия може да удължи властването си, както са свикнали да го правят в Русия и редица постсъветски страни?! Помните ли поредицата от анекдоти за Щирлиц, в които той често се проваляше заради непознаване на германските реалности, проектирайки по навик върху тях съветските, та дори възкликваше: „Служа на Съветския съюз!“ (Щирлиц е руски филмов образ – на агент, внедрен в нацистката организация СС – б.р.) Не, ей Богу, тоталната безсмисленост на замисления от Доналд метеж и изобщо маниакалното – а ла Лукашенко – нежелание да признае поражението си на изборите, неволно ме навеждат на мисълта, че Тръмп съвсем не е американец, а някакъв Щирлиц, хвърлен в стана на врага. Като че ли е не просто американски бизнесмен, вербуван от руските спецслужби, а е точно човек роден или най-малкото е живял основно в СССР/Русия. Дотолкова на генетично ниво, до мозъка на костите си е човек на дивите съветско-руски реалности и дотолкова не разбира американските.

И свидетелство за това е не само сегашният опит за узурпиране на властта, а цялата стилистика на Тръмп по време на мандата му. BREAKING: Twitter премахна за постоянно акаунта на Доналд Тръмп Изобщо тази история създава съвсем нова реалност за западния свят. Защото преди това подобни неконституционни действия с отричане на изборните резултати бяха характерни само за авторитарните и диктаторските режими. Не мога да си спомня прецеденти в съвременната история, при които лидер на демократична страна така трескаво да се вкопчва във властта, като че ли е Путин или Лукашенко.

Имало е спорни моменти – при изборите в САЩ през 2000 г., когато победата на Джордж Буш се оспорваше от Албърт Гор, но се оспорваше в конституционните рамки. Имаше ново преброяване, съдебни заседания, но когато беше отсъдено, че победителят е Буш, Гор призна поражението си. Но няма лошо без добро. Сега, след този опит за американски пуч по руски модел, можем да се надяваме, че Тръмп ще бъде подведен под реална съдебна отговорност за метежа.

Вижте и

Също и че ще бъде осмислено разследването на прокурора Мълър (за руската намеса в американския политически живот – б.р.), което по същество беше потулено. Така че, не е изключено в скоро време в град Ростов* да се появи още един жител.

И е точното време Путин с таен указ да удостои Тръмп със званието „Герой на Русия“. Така че, Доналд Фредович – „Служа на Русия!“?“ Авторът използва иронични намеци в текста, за да подчертае, че Доналд Тръмп може да избяга в Русия, както направи бившият прокремълски президент на Украйна Виктор Янукович, който по официални данни се е заселил в руския Ростов на Дон. Вадим Зайдман е бизнесмен, журналист и издател. През 2001 г. емигрира в Нюрнберг, Германия. А през 2004 г. заедно със своя баща започва да издава в. „Рубеж“. През 90-те години на миналия век издава няколко книги за деца и юноши.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре