Да се ваксинират 10 000 души на ден срещу COVID-19 е провокация към здравната система

Да се ваксинират 10 000 души на ден срещу COVID-19 е провокация към здравната система. Това каза проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН, по време на консултации при президента за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на българските граждани.

По думите му коронавирусът ще изчезне тогава, когато или се срещне с всички като популация или когато ваксина спре неговото разпространение.

„За да покрием населението, което искаме да покрием, ние трябва да покрием поне едни 4 милиона от тези 6, което сме като население, за да смятаме, че сме ваксинирали цялата част, каквато е програмата. При 10 000 души на ден, това автоматично прави 400 дни, в които трябва да ваксинираме всеки ден, събота, неделя, Великден и всички празници. На третата седмица трябва да започнем реимунизациите, което автоматично прави по 20 000 души на ден. От третата седмица всеки ден трябва да имунизираме 20 000 души с една и съща ваксина“, обясни проф. Чорбанов.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре