Сега четете
Глобяват кмета на Калофер заради мъжкото хоро в река Тунджа

Глобяват кмета на Калофер заради мъжкото хоро в река Тунджа

Сн. Булфото

Мъжкото хоро по случай Богоявление в Калофер се проведе, въпреки действащите противоепидемичните мерки срещу COVID-19. Заради нарушаването на наредбите на здравните власти, кметът на града Румен Стоянов ще бъде глобен като физическо лице. Това съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева. Санкцията е в максимален размер от 1000 лева.

„Уважавам традициите, неведнъж и аз съм присъствала там на днешния ден, но ситуацията днес е различна и заповедта на министъра и на областния щаб трябва да се спазва“, подчерта тя.

Каназирева поясни, че при масови мероприятия кметът и общината отговарят за спазването на мерките. След консултация с РЗИ и другите отговорни институции е било взето решението Румен Стоянов да бъде санкциониран заради това, че много от хората не са носели предпазни средства и е имало голямо струпване.

Глобата може да бъде съставена и на администрацията на кмета като юридическо лице. В такъв случай тя би стигнала до 2000 лева.

Каназирева обясни, че се установява самоличността на участниците в хорото по видеокадри. Впоследствие ще бъде решено дали и с какви глоби ще бъдат санкционирани те.

Вижте и

След провеждането на мъжкото хоро тази сутрин, кметът на Калофер заяви, че не се страхува от глоба.

„Празникът премина почти както миналата година, въпреки, че мерките трябваше да се спазват, но не съжалявам. Дори се гордея с тези хора и не се страхувам от глоби“, посочи Румен Стоянов.

По думите му никой не може да ги спре калоферци, когато става въпрос за ритуал.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре