Сега четете
Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училище

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училище

От днес училищата отварят врати за учениците от 1-и до 4-и клас. Възстановява се присъственият процес и в детските градини и яслите. Учениците от 5-и до 12-и клас ще продължат да учат дистанционно поне до 12-и януари.

Решението на властите за частично възобновяване на присъствените занятия в учебните заведения  се възприема положително в семейството на Мария Ангелова – майка на ученици в първи, трети и пети клас в столичното 56-то средно училище в квартал „Люлин“:

„Решението е изцяло в полза на децата, тъй като особено на първокласниците им е изключително трудно да свикнат с електронното обучение. Много трудно се съчетава първокласникът с работата от вкъщи. Много малко хора могат да си позволят да стопят вкъщи месеци наред и донякъде ми се струва оправдано отварянето на училищата за най-малките ученици. По-големите се справят добре и сами, вкъщи имам предвид.“

Явор в първи и Снежана в трети клас вече нямат търпение да видят съучениците и учителите си:

„Предпочитам да ход на училище. защото там ми е по-интересно и мога повече да се забавлявам.“

„И аз предпочитам да хода на училище, защото там учим повече и се забавлявахме малко повече.“

Петокласникът Калин обаче остава да се учи от вкъщи дистанционно поне още една седмица:

„Не ми е трудно, обаче ми е скучно.“

Вижте и

Заради притеснения, свързани с коронавируса обаче, не всички родители ще пратят децата си на училище и детска градина. Николай Хамов, баща на ученици във втори и седми клас и на дете в предучилищна възраст:

„До  4-и януари не е възможно да спадне достатъчно разпространението на епидемията в обществото дотолкова, че да стане безопасно да се ходи на училище.“

От своя страна, директори на училища  коментираха пред „Хоризонт“, че осигуряването на безопасна присъствена учебна среда в момента е улеснено заради факта, че в клас днес се връща само една трета от учениците.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре