Сега четете
Първият българин, който ще се ваксинира, е здравният министър Костадин Ангелов

Първият българин, който ще се ваксинира, е здравният министър Костадин Ангелов

Първият ваксиниран ще бъде здравният министър

В София, Пловдив и Бургас ще започне малко по-късно днес имунизацията срещу COVID-19. Първият българин, който се ваксинира  беше здравният министър Костадин Ангелов, предава репортер наЛюбословие.БГ. Светломир Стоянов.

В морския град Бургас подготовката за ваксинирането тече с пълна сила. То ще се проведе в новоизграден кабинет, който цяла нощ беше охраняван от полицията.

„Вчера следобед, след като ги получихме, към Ямбол и Сливен заминаха по 100 дози за всяка област. Беше раздадена ваксината и във всички лечебни заведения на първа линия – те са общо 11. В РЗИ останаха 40 дози, за първите записани от Спешния медицински център в Бургас“, обясни директорът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров.

 

250 медицински лица, работещи на първа линия в Бургаска област, ще бъдат ваксинирани. Общият брой на желаещите да се ваксинират са над 1900. Това са около 30% от работещите медици в Бургас. Ваксините за тях ще пристигнат през първата седмица на януари.

Вижте и

„Втората ваксина също е у нас, но се намира във фризерите на „БулБио“. Те ще бъдат доставени на 20-я ден, за да започне реваксинацията на всички, които сега ще бъдат ваксинирани“, обясни д-р Паздеров.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре