Сега четете
Срокът за валидност на българските документи за самоличност се удължава

Срокът за валидност на българските документи за самоличност се удължава

Остава графикът на дежурствата на столичните звена „БДС“ в събота за месец декември

Срокът на валидност на личните карти и паспорти, който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31 януари 2021 г., се удължава с шест месеца. За срока на удължаването личните карти и паспортите са валидни идентификационни документи за самоличност в Република България, а в чужбина при условията на реципрочност. При желание/необходимост всеки гражданин може да подаде заявление за нова лична карта и паспорт и преди изтичането на удължения срок.

Срокът на валидност на СУМПС, който изтича в периода от 13.03.2020 г. до 31.12.2020 г., се удължава със 7 месеца, считано от датата на изтичане на срока, посочен в съответното свидетелство.

Напомняме, че всички граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ на територията на столицата.

График на дежурствата на столичните звена „БДС“ в събота за месец декември

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София и отдел „Български документи за самоличност“ – СДВР в делнични дни е от 7 до 17.30 часа, без обедна почивка, прекъсването на работата в интервала 13 – 13.30 часа е за дезинфекция.

Дежурните звена БДС при СДВР ще работят в съботните дни на месец декември 2020 г. с работно време от 8:30 часа до 14:30 часа по следния график:

5 декември – Първо и Второ РУ;

Вижте и

12 декември – Четвърто и Седмо РУ;

19 декември – Трето и Пето РУ;

Всяка събота отдел „Български документи за самоличност”- СДВР, на адрес: бул. Княгиня Мария Луиза № 48, приема заявления за издаване на български лични документи – лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре