Сега четете
Румен Савов  в. Банкер: Писмо до дядо Ковида

Румен Савов  в. Банкер: Писмо до дядо Ковида

Здравей, дядо Ковида!

Пиша ти на теб, Защото според баща ми вероятността ти да се появиш сега е много по-голяма, отколкото да дойде стария дядо Коледа. Още повече, 3а теб не било нужно да се мъчиш като черен дявол в тесния комин на камината, защото си използвал някакъв си въздушно-капков път.

Този въздушно-капков път бил нещо като магистралите на Бойко, но далеч по-бърз и много по-сигурен. Пак според баща ми, единственото общо нещо между твоя път и Бойковите магистрали е, че задължително ни излизат през носа. Тате първо каза, че излизали от друго място, но такива неща в писмо, дори и да е до теб, не се пишели.

A3 лично не мога да си представя как ще ми излязат през носа. Според майка ми това не само е възможно, но вече било факт 3а тях. Тя и баща ми спряха да ходят на работа заради тебе и сега началник им е някакъв си НОЩ, който им нарежда какво да правят. НОЩ казал това, НОЩ препоръчвал онова, НОЩ забранявал друго… Абе много са се шашнали, горките. И не охтлепят очи от телевизора…

Някой ден, като порасна, ще напиша страшна приказка 3а дядо Ковида, строгия НОЩ и прилепчето от Ухан. Като на братя Грим, само дето нямам брат. Може да си поръчам, защото нашите и без това си нямат друга работа, ама ще си помисля.

Първо обаче трябва да изклася онлайн. Не е трудно, защото ако не Знаеш отговора на някой въпрос, просто цъкаш в гугъла и шестицата ти е в кърпа вързана. Според баща ми, онлайн образованието е напълно достатъчно, 3а да излезе от мен един пожарникар с перспектива 3а министър-председател.

Не знам защо, но стане ли дума 3а министър председател, на баща ми пяна му избива на устата. А на мен ми е най-интересно, когато по телевизора предават от Народното събрание. Тогава тате окончателно изперква и заприличва на Жокера. По тази причина майка ми Забранява гледането на новини вечер. Храненето и гледането на новини едновременно причинява рак, твърди тя. За всеки случай, срещу рак и срещу други болести, баща ми взима мерки.

Неговата е то грама ракия. Последният път обаче взе двойна доза, защото с майка ми надълго и широко обсъждаха някакви правителствени мерки от сорта 6о на 40, 8о на 20, нещо такова. От разговора им обаче разбрах, че тези мерки не ги хващат. За разлика от мярката на баща ми, която го хвана яко. По този повод майка ми заяви, че мярката 2 по юо е над възможностите му и отнесе шишето в неизвестна посока.
Тате се ядоса и я нарече антиваксърка.

И да Знаеш от мене, синко, най-добрите мерки са 90 на 6о на 90, мани я майка ти какви ги говори, рече той. Мама обаче го чу и му каза, че ей сега ще бъде регистриран случай на домашно насилие…

Вижте и

Ама нищо не се случи. Както и да е.

Да ти кажа, дядо Ковида, знам че идваш светкавично по твоя си въздушно-капков път, ама предпочитам добрия стар дядо Коледа да напълни чорапчето ми на камината. Може и да се поизмъчи в комина, Защото – както предполага баща ми – той бил Запушен. A3 обаче вярвам, че ще се справи. Защото на Коледа винаги са ставали чудеса, макар и никога да не са били гарантирани от ГЕРБ!

А, 3а да не се сърдиш, ти изпращам една коледна песничка, която си измислих в онлайн междучасието:
Тихи НОЩ, свети НОЩ!
Спи ваксина вледен кош.
Спи надеждата в нощта
3<а мир и благоденствие в света…
О, Спасителю) наш!
О, Спасителю) наш!

Румен Савов  в. Банкер

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре