Сега четете
Почина сценаристът на ‘Ну, Погоди!’

Почина сценаристът на ‘Ну, Погоди!’

Сценаристът на детската анимационна поредица „Ну, погоди!“ Александър Курляндски е починал на 83-годишна възраст днес, съобщават руски медии.

Причината за смъртта на Курляндски е онкологично заболяване, а погребението му ще бъде на 23 декември.

Писателят и сценарист е работил над популярни продукции като „Завръщането на блудния папагал“, „Баба Яга против!“, „Великолепният Гоша“ и др.

Курляндски е роден на 1 юли 1938 г. в Москва. През 1960 г. завършва Московския инженерно-строителен институт. Увлича се по писането и от 1965 г. негови произведения се публикуват в „Литературная газета“, „Юность“, „Неделя“ и др. Писал е текстове за естрадата, телевизията и радиото. Той е сценарист на общо 40 мултипликационни филма.

Вижте и

„Александър Курляндски бе човек с голямо, ярко дарование. Забележителен писател и сценарист, виден представител на родната школа в кинематографията. Работите на Александър Ефремович станаха истинска класика в мултипликацията и му донесоха истинско всенародно признание и искрената любов на зрители от всички поколения“, написа в съболезнователна телеграма руският президент Владимир Путин, предаде в. „Сега“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре