„Зимата идва. После са изборите. Весела Коледа“. Това написа в социалната мрежа Фейсбук бившият шеф в Би Ти Ви Венелин Петков като това е първия му коментар за раздялата с телевизията.

„Това, което се случи, ме изненада. Не очаквах да бъда освободен от позицията, защото в рамките на месец не съм получавал каквито и да било индикации за това“, каза по-рано днес Петков пред „Капитал“. „Днес на практика е последния ми работен ден. Поканиха ме да подпиша едно дебело тесте с документи. Новият изпълнителен директор се е възползвал от правото си по трудов кодекс да освободи хората на мениджърски позиции и да покани други като част от екипа му“, допълва още той.

Припомняме, че Петков вече не е на поста след решение на новия изпълнителен директор Мартин Швехлак, който беше назначен преди по-малко от седмица. Постът му ще бъде зает от водещия на сутрешния блок Антон Хекимян. Отстранена е и програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова, а шеф на дирекция „Програма“ става Христо Хаджитанев.