Сега четете
Коледен концерт с шедьоври на световната класика подготвя търновският театър

Коледен концерт с шедьоври на световната класика подготвя търновският театър

Музикална магия с шедьоври на световната оперна и оперетна класика ще поднесе на своята публика екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Традиционният коледен галаконцерт ще бъде на 22 декември от 19 часа в голяма зала на МДТ. Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването спектакълът ще се проведе при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки, обясни директорът на театъра Васил Вълчев.

В навечерието на най-светлия християнски празник великотърновският театър за поредна година ще изненада ценителите на изкуството с вълшебна музика, поднесена с много блясък и красота. В галаконцерта под надслов „Коледни вдъхновения“ ще звучат фрагменти от любими арии и дуети от произведения на Верди, Лехар, Гершуин, Бърнстейн, Уебър, Бок, Арлън, Адам, както и популярни канцонети и коледни песни. Гост-диригент на музикалния спектакъл е Георги Патриков, който е доцент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София. Сценарист и режисьор на коледния концерт за поредна година е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова.

В концерта участват оркестърът  на МДТ с концертмайстор Милена Байнова и хорът с диригент Яница Брънзелова. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Теодора Петрова, Симона Кодева, Мирела Ябанджиева, Мирела Калушкова и Пламен Долапчиев. Специални гости са изпълнителите Гергана Стоянова – солист на Вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров, и тенорът Михаил Михайлов – носител на Гран при от XIX Международен конкурс „Романсиада“ в Москва.

Билети за галаконцерта на 22 декември от 19 часа се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре