Сега четете
Заклех се да спазвам интересите на народа, ще си отида оплют

Заклех се да спазвам интересите на народа, ще си отида оплют

Заклех се да спазвам интересите на народа, ще си отида оплют, но което съм обещал на премиера, ще го изпълня. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. „ВиК холдингът си финансира своето дружество – ВиК-Бургас. Няма пари от Националния план. Губим си времето да говорим за Манолова, Върбанов, Тома Биков, зелените и не знам какви още. Имам много власт, но никога няма да си позволя да злоупотребя. Заклех се да спазвам интересите на народа. Те ме провокират да спирам заводи. Няма да участвам и да се занимавам с политика. Ще си отида оплют, но отсега това, което съм обещал на премиера, ще го изпълня“, заяви той.

„Премиерът каза: „Мога да ви уволня веднага, защото сте мои, него не мога да го уволня, защото трябва да го погледна в очичките, а нямам очи заради вас. Седнете, напишете графика. Трябва да има 100% вода и пълно съдействие в Бургас единственият питеен язовир да тръгне и земеделците да са доволни“. Поел съм ангажимента, може да е последната работа в живота ми, последната държавна работа, но си изкарвам мандата, поел съм си кръста и ще го нося. За мен е чест да работя за този премиер.

Не бягам от отговорност.

Не може в този труден момент ние да си мерим химикалките, а хората да нямат вода. На 20 февруари тръбопроводът трябва да е готов, за да не се отработва политически. Спрял съм вече Варна със 6 месеца закъснение. Става като КТБ – ти даваш парите, а изведнъж изчезват. Хората не ги интересуват леви, десни, сини и червени. Те искат да има вода и някой да мисли за тях. Забавихме се“, добави Димитров.

Вижте и

„Аз може би тръгнах по-устремно, аз му се извиних. Познаваме со от 30 години и няма да се скараме за това нещо. Той разбра цялата схема, начертахме я и каза да действам. Казахме, че има криза и проблем, но дадохме вода за тази година. За земеделците е дал 100% и трябва да го изпълня. Ние за пиене вода ще дадем, но трябва и за поливане, и за пиене. Има неща, които може и такива, които не може. Ще пазя 52-та язовири за питейни нужди. Ако това стане, водни бунтове няма да има“, допълни той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре