От Ковид-19 почина главния редактор на в. „Борба” Николай Томов. Велико Търново загуби стожера на журналистиката, който отдаде 50 години от живота си на областния всекидневник. Николай Томов си отиде на 73-годишна възраст. Неговите съкрушени колеги съобщиха, че той е издъхнал днес след тежка борба с коронавируса.

Николай Томов си отиде само няколко месеца, преди да отпразнува бенефиса си – 50 години, отдадени на любимия вестник. Той започва работа в редакцията на 1 април 1971 г. като уредник и през годините преминава през цялата йерархическа стълбица на професията. През 1987 г. оглавява вестника и това го превърна в най-дългогодишния главен редактор на вестник в България.

„Изключителен професионалист, човек с неизтощима енергия и неспокоен дух, Николай Томов умееше да се радва на живота и да споделя тази радост с приятели и близки. Прословутите му пътешествия включват над 65 държави от всички точки на земното кълбо.

Днес Николай Томов се отправи на своето най-дълго и, уви, еднопосочно пътуване. Дано светлата му душа пътува на воля към най-прекрасните звездни кътчета на Вселената. Поклон!”, написаха колегите му от в. „Борба” с огромна мъка, които все още не могат да повярват, че техният верен учител в журналистиката и в живота си е отишъл. Изказва най-искрени съболезнования, загубата за журналистическата гилдия е огромна.