Сега четете
Второто издание на кампания „Подари приказка“ стартира на през месец ноември

Второто издание на кампания „Подари приказка“ стартира на през месец ноември

Второто издание на кампания „Подари приказка“ стартира на през месец ноември, а даренията ще бъдат събирани до 30 ноември, съобщават организаторите.

„Искаме да изненадаме малките деца и техните родители от Програма „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“ за коледните празници, като им подарим книжки, които от най-ранна възраст да развият въображението и любопитството им към света.  За целта търсим широк кръг от съмишленици , които да подкрепят усилията ни в сферата на ранното детско развитие и патронажната услуга за семейства , живеещи в трудност“.

Всеки може да се включи:
– Съберете и дарете събрани от вас детски книжки и образователни комплекти, подходящи за деца от 0 до 3 годишна възраст.
– Споделете събитието във фейсбук с други ваши близки и познати, които биха имали интерес да дарят книжки или да следят новините ни.
– Опитваме се да вдъхновим повече родители да четат на своите малки деца. Затова з апишете видео как четете на детето си откъс от любима приказка , за да развиете въображението му и споделете на страницата на кампанията във фейсбук  с # podariprikazka .
Подари приказка на дете в нужда и отвори цял един нов свят за любопитство, въображение и мечти!

Кампанията е в полза на патронажната услуга „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“, която “Тръст за социална алтернатива” тества в България от 2016 г. насам. Услугата подкрепя млади майки и семейства, живеещи в бедност, за да могат да отглеждат децата си в безопасна и стимулираща среда, въпреки лишенията и трудностите. Обучените патронажни сестри работят в София и Пловдив и в рамките на около 60 посещения полагат основите за по-добро бъдеще на семействата и децата им. 

Амбицията ни е някой ден тази услуга да бъде достъпна за всички семейства в нужда в страната. Затова искаме да я популяризираме заедно с резултатите от работата ни и да намерим съмишленици в лицето на родители, лекари, служители от социалната и здравната сфера в цялата страна.

В първото издание на кампанията от септември 2019 г. успяхме да съберем над 1500 книжки и играчки и да зарадваме близо 120 семейства.

Последвайте страницата “Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще/Nurse Family Partnership” във фейсбук и събитието във фейсбук Кампания „Подари Приказка“,за да следите новините, свързани с кампанията, и да изберете най-лесния начин за изпращане на книжките, които искате да дарите.

Вижте и

За повече информация, можете да се свържете се с координатора на кампанията – Дена Попова, на тел. 0884 981 124 или да пишете на имейл: [email protected].

По публикацията работи Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре