Сега четете
Хотели стават временни болници за COVID-19, в София ще са поне два

Хотели стават временни болници за COVID-19, в София ще са поне два

До края на седмицата ще бъдат определени хотели, които могат да приемат болни с коронавирус и да бъдат лекувани там. Става въпрос за по-леки случаи, обясни в студиото на Нова телевизия вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.

Става въпрос за хотели две и три звезди, макар че готовност за участие в тази схема за заявили и от големи вериги 5-звездни хотели. Разходите за настаняването на пациенти ще бъдат поети от държавата, като хотелите ще се договарят с Министерството на здравеопазването. В София карантинните хотели ще са поне два, каза още Николова. Тя обясни, че това е доста по-добър вариант от разпъването на полеви болници в спортни зали като „Арена Армеец“.

През лятото имаше определени такива хотели в големите морски курорти, припомни министърът. Те обаче не са използвани, защото за целия сезон не е открит нито един случай на турист с COVID-19.

Вижте и

Около 250 милиона ще бъдат загубите от зимния туристически сезон, това показва досегашния брой на предварителните записвания, каза Марияна Николова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре