Напрежението във Вашингтон ескалира тази нощ. Няколко отделни групички протестиращи се бяха събрали в близост до Белия дом. Част от тях бяха представители на движението Black lives matters, имаше симпатизанти и на Джо Байдън, и на Доналд Тръмп.

Съобщава се, че на място е имало и религиозни групи. Малко преди полунощ обаче напрежението ескалира.

В рамките на секунди огромна тълпа се приближава към събралите се журналисти, които са на място да отразяват демонстрациите в изборната нощ. Мъжете и жените са облечени в черно, носят маски, които изцяло прикриват лицата им и са разпънали чадъри като щит срещу журналистите. Групата е от Вашингтон и това е типично за тях облекло.

Обект на тяхната агресия стана и репортерът на BG VOICE Галина Петрова, която бе нападната и ударена. В това време екипът на BG VOICE стои статичен, за да отрази протеста, когато изведнъж агресивни демонстранти се приближават и удрят по гърба репортерът Галина Петрова. Срещу нея и останалите журналисти са използвани нецензурни думи и обиди. Направен е опит и да бъде счупена техниката на журналистите. В пряко включване в специалното предаване на BG VOICE за изборните резултати, репортерът Галина Петрова разказа, че хората били изнервени, а около нея мирише силно на алкохол и марихуана.

Около час след инцидента, след като екипът на BG VOICE се прибра на сигурно място, Галина Петрова разказа какво точно се е случило, какви са били тези агресивни хора и каква е обстановката във Вашингтон.

Целият разказ на Галина Петрова гледайте във видеото: