Сега четете
Тръмп и Байдън не могат да поделят ключов щат

Тръмп и Байдън не могат да поделят ключов щат

САЩ активно преброява резултатите от президентските избори.

В редица щати победата на действащия президент Доналд Тръмп или неговият демократ-опонент Джо Байдън няма да бъде изненада, но има редица „съмнителни“ територии, които могат сериозно да повлияят на резултата.

Едно от тези спорни места е Флорида. В този щат Тръмп и Байдън се редуват да печелят предимство.

Към 02:40 по българско време се появи информация, че действащият президент на САЩ е поел предимство и е спечелил 50%, докато Байдън е имал 49,1% след преброяване на 65% от бюлетините.

Веднага обаче стана известно, че след преброяването на 66%, Байдън е изпреварил конкурента си, като е спечелил 50,4% от гласовете.

Според агенциите, Тръмп също е успял да получи електоралните гласове в един от основните щати на финалното преброяване – Западна Вирджиния, докато в Северна Каролина републиканецът и демократът вървят с еднакви темпове.

The New York Times съобщава, че Байдън набира мнозинство в Тексас, който отдавна се смята за републиканска крепост. Тръмп също успя да спечели в Индиана и Кентъки.

Вижте и

По-рано Тръмп заяви, че е доволен от резултатите от гласуването в страната и благодари на избирателите в блога си в Twitter.

На 3 ноември в САЩ се провеждат общи избори. Изборите са за президент и вицепрезидент, членовете на Камарата на представителите на САЩ, 1/3 от членовете на Сената на конгреса, както и управители на 13 държави и територии.

Превод и редакция: News24sofia.eu

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре