Сега четете
Ден 115: “Да сготвим Бойко” (СНИМКИ)

Ден 115: “Да сготвим Бойко” (СНИМКИ)

В 115 ден на гражданско недоволство срещу властта, протестиращите стовариха камион тикви в района на Министерски съвет и бившия Партиен дом и обявиха „Да сготвим Бойко”, предаде репортер на Любословие.БГ.

Пред голямата купчина тикви е поставена най-голямата и зряла тиква с поставени на нея пера, символизирайки индиански вожд. На място има и дръвници, на които се режат други тикви.

Инициаторите на днешната акция са осигурили и маркери, с които протестиращите надписват тиквите с каквито послания и рисунки пожелаят и по какъвто начин решат да изразят своя протест срещу премиера Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев.

По-късно хората могат да отнесат тиквите вкъщи и да си ги сготвят.

Пред парадния вход на сградата, в която се помещава парламента пък майките от “Системата ни убива” организират пърформънс. Представители на протестиращите са сложили бележки с имената на кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на парламента Цвета Караянчева, на министрите Теменужка Петкова, Мариана Николова, на Кирил Ананиев, на Деница Сачева и други представители на кабинета. На стъпалата пред бившия Партиен дом са наредени още тикви, а върху тях има снимки на народни представители.

След като разиграха импровизирано заседание на кабинета, в което участваха и бивши членове на правителството, както и председателят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски, протестиращите търкулнаха по една тиква към входа на Министерски съвет, обявявайки, че чиято тиква стигне първа, ще получи удвоен бюджет.

Арман Бабикян от “Отровното трио” обяви от протестната трибуна, че тиквите на площада са 3,5 тона и са докарани от Велико Търново.

Вече 11 години живеем в Хелоуин, обяви от трибуната иеромонах Рафаил /Росен/ Стефанов, който също взе думата, визирайки тиквите на всички ключови места в държавата, задължителните маски, мъртвите души, рекет или номер, а накрая и рекет и номер.

Вижте и

Обикновено Хелоуин се противопоставя на утрешния Ден на будителите. Нека по този комичен начин днес да се надсмеем хубаво над тиквите, които ни управляват и да може утре, пробудени и събудени, да изградим една нова България, призова отец Рафаил.

Хелоуин да бъде само един ден за забава на децата, а не кошмарът, в който живеем, добави той.

Снимки: Владимир Христовски, Facebook

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре