Бизнесменът Васил Божков обяви от Дубай, че стартира политическия си проект „Българско лято“ – гражданска платформа, която да прерасне в партия.

За намеренията си да се заеме с политическа дейност той съобщи още през лятото.

Във фейсбук Божков коментира:

В условията на Третата национална катастрофа #хунтата е заграбила всичко. Купила е извънпарламентарните политически сили, купила е парламентарната опозиция. Няма разделение на властите. Всичко се командва от едно и също място. Българската държава и българският народ са на път да изчезнат.

При това положение решението е само едно: Нови личности в нова политическа сила, необвързана с никого от досегашните управляващи. Взимане на политическата власт и спасяване на България. Затова създадохме Българско Лято. Да вземем нещата в собствените си ръце.

Бизнесменът сподели клип от фейсбук страница на „Българско лято“ с кадри от учредителното събрание, което е било проведено вчера. На него се виждат около двайсетина души с маски на лицата, събрани в зала.

От сайта на формацията става ясно, че предстоят вътрешни избори за регионални лидери на „Българско лято“, а след това участие в парламентарните избори.